Lorenzo: „Ja sam samo šest bodova iza Rossija…“

Lorenzo ima sve razloge da bude srećan, našao je dobar set-up za svoju YZR-M1, osvojio je poslednje tri trke i trenutno je na drugoj poziciji u šampionatu. On se nada da će ovog vikenda nastaviti svoj pobednički niz i premostiti jaz od šest bodova za svojim kolegom u generalnom plasmanu. Pošto je Montmelo staza koju on voli i poznaje, Španac cilja da doda još jednu Veliku nagradu Katalonije svojim predhodnim pobedama u 2010, 2012 i 2013.

Jorge Lorenzo: „Tri u nizu je dobar broj pobeda. Nikad ne bih pomislio da bi to bilo moguće posle čudnog početka sezone sa nekim spoljnim problemima koji su uticali na moju vožnju kao i na rezultate. Nakon pobede u Mugellu, zadovoljan sam svojim nastupima kao i sa radom tima. Za sada sve ide dobro, ja sam samo šest bodova iza Valentina i motocikl se ponaša onako kao sam želeo. Sledeća stanica je Barselona i to je kao moja domaća trka. Dobro poznajem Montmelo, vozio sam tu mnogo godina i tu se osećam kao kod kuće. Staza je zaista lepa i dobra je za Yamahu. Ja ću dati svoj maksimum i pokušaću da se pripremim za trku tako da se ponovo mogu boriti za podijum.“

 

 

Foto: marcoserena.net

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video