Lorenzo: Izvinjavam se za gest na postolju

Jorge Lorenzo tokom današnje konferencije nije želeo da se osvrće na događaje od pre dve nedelje, već je rekao kako je fokusiran na poslednju trku sezone.

Bilo kako bilo, izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta zamolio je učesnike spornog incidenta da ne govore o prošlosti, već samo o trci koja se vozi ovog vikenda. Lorenzo je samo rekao da poštuje odluku CAS-a o Rossijevoj žalbi.

„Poštujem odluku koju je CAS doneo. Da budem iskren, od kada smo u Valensiji, razmišljam samo o predstojećem vikendu, što je dobro za mene. Ne želim da pričam ni o čemu drugom osim o vikendu koji je pred nama.“ započeo je Lorenzo izlaganje.

„Poštujem odluku i moram da se izvinim svima zbog gesta koji sam učinio tokom proglašenja u Maleziji. Žao mi je i želim da se izvinim svima koji su videli taj prizor. To nije bilo sportski i nije dobar primer mladima koji gledaju MotoGP, stoga mi je veoma žao zbog gesta. “

On je na konstataciju novinara da je izjavio kako je izgubio poštovanje prema Doktoru odgovorio u istom maniru, da ne želi da priča o događajima koji nisu direktno vezani za Valensiju i predstojeću trku. Novinari su još par puta pokušali da ga isprovociraju pitanjima vezanim za Maleziju, ali se Španac nije dao zbuniti.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video