Lorenzo: „Imali smo mnogo problema“

Na Velikoj nagradi Katalonije videli smo još jednu vožnju od starta do pobede vozača Movistar Yamahe, Jorge Lorenza koji je sad vodio u 103 uzastopna kruga i time postavio novi MotoGP rekord. Ovaj nastup doveo je Lorenza na samo jedan bod zaostatka u generalnom plasmanu za Valentinom Rossijem.

Nije bilo lako kao što izgleda,  zbog više temperatura staze on se mučio da održi svoj tempo u trci dok se borio sa povećanom nestabilnosti motocikla i zatvaranjem prednjeg dela. Lorenzo je savladao probleme i pobedio Rossija koji je bio u stanju da smaji zaostatak na nešto manje od jedne sekunde.

Jorge Lorenzo: „Jako je vruće, nismo imali ove temperatue tokom vikenda tako da je bilo teško ponoviti tempo od juče ujutru. Valentino je napredovao malo u ovim uslovima, a ja sam bio malo lošiji. Imali smo mnogo problema na ubrzanju, motocikl je bio prilično nestabilan i prednji kraj se zatvarao, ali mogao sa da ostanem fokusiran. Valentino me je mnogo pritiskao, ali se na kraju isplatilo.“

 

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video