Lorenzo: „Ducati ne računa na šampionat“

Vladajući MotoGP šampion Jorge Lorenzo smatra da je fabrički Ducati tim sa Andreom Iannoneom i Doviziosom, od kojih će mu se jedan pridružiti naredne godine, barem za sada, otpisan iz šampionata.

Govoreći pred ovonedeljnu trku u Mugellu on je rekao da će ova staza ipak odgovarati ‘crvenim motociklima’ kao i njemu.

„Očigledno je da će Ducati biti jak na svim tim dugim pravcima, a to je i staza na kojoj oni provode mnogo dana testiranja. Ali mislim da sada ne računaju mnogo na šampionat, zbog grešaka oba njihova vozača, a mi umesto njih naš nivo treba da uporedimo sa Marcom i Rossijem.“

„Mugello je staza koju volim, možda je to moja omiljena staza u sezoni. Sjajno je što tamo odlazimo kao vodeći u šampionatu.“

Iannone ima 65. bodova manje od Lorenza i dva više od timskog kolege Doviziosa, nakon katastrofalnog starta sezone za oba Ducatijeva vozača.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video