Lorenzo dominantan u Misanu

Jorge Lorenzo postavio je novi rekord staze u borbi za pol poziciju i osvoji svoju treću pol poziciju u sezoni, njemu će se u prvom startnom redu pridružiti Marc Marquez i Valentino Rossi.

Lorenzo je postavio vreme od 1m 32.146s koje je bolje od Marquezovog predhodnog rekorda od 1m 32.915s. Marquez nije bio u stanju da uradi bilo šta povodom Lorenzovog odličnog tempa. Prvi startni red bio je ključni izazov za domaćeg heroja Rossija koji je uspeo da na svom poslednjem krugu smanji zaostatak za timskim kolegom i osvoji treću startnu poziciju.

Lorenzo je imao primedbu na Rossija, jer smatra da ga je Rossi koštao jedne ili dve desetinke boljeg vremena na svom poslednjem krugu kada se devetostruki svetski šampion našao ispred njega u pretposlednjoj krivini.

Delovalo je da će Pedrosa obezbediti sebi mesto u prvom startnom redu ali je na kraju završio na čelu drugog startnog reda u kome će mu se pridružiti odlični Michele Pirro. Ovo je Pirru tek drugi nastup ali je uspeo da postavi bolje vreme od fabričkih vozača Ducatija Andree Doviziosa i Andree Iannonea. Bradley Smith zauzeo je poslednje mesto u drugom startnom redu.

Iannone i Dovizioso biće jedan pored drugog u trećem startnom redu zajedno sa Danilom Petruccijem koji ovog vikenda debituje na GP14.2 mašini. Aleix Espargaro vozač Suzuki Ecstar tima tima kompletira prvih deset vozača.

 

Kompletne rezultate kvalifikacija pogledajte na: MotoGP kvalifikacije

 

 

 

Foto: autosport.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video