Lorenzo četvrti put zaredom

Jorge Lorenzo po prvi put u karijeri ostvario je četvrtu pobedu u nizu u Katalunji. Nakon odlične trke na štopericu, Lorenzo je nadmašio timskog kolegu, a razlika između njih dvojice je u poslednjih nekoliko krugova pala sa dve, na jednu sekundu.

U prvom krugu trke, Cal Crutchlow je doživeo pad, a Lorenzo izbija na čelo trke, ostvaviši iza sebe Marqueza, Rossija, Doviziosoa i Pola Espargara.

U trećem krugu pada Marc Marquez, da bi isto učinio i Dovizioso nekoliko krugova kasnije. Pol Espargaro doživeo je istu sudbinu sredinom trke.

Valentino Rossi koji je smanjivao razliku tokom cele trke, prošao je sekundu iza Lorenza. Treća pozicija pripala je Pedrosi koji je iskoristio padove konkurenata.

Aleix Espargaro odlično se borio tokom cele trke, ali je trku napustio zbog pada. Andrea Iannon došao je do četvrte pozicije u trci, a Smith do pet

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video