Lorenzo: „Biće teška borba za prvi red“

Jorge Lorenzo završio je dan na 8. poziciji u generalnom plasmanu nakon FP3 na Losail International stazi u Kataru.

Dvostruki MotoGP šampion odvezao je najbrži krug za 1‘55.108, manje od tri desetinke zaostatka za vodećim, a ispred svog timskog kolege Rossija na 9. poziciji.

Jorge Lorenzo: „Bilo je teško danas, ali osećam se odlično na motociklu sa mekanim gumama. Takođe, pokušali smo i sa tvrđim gumama. Mogao sam da odvezem stotinak krugova od 1‘56.1 na njima, ali to je previše sporo, tako da u ovom momentu preferiram mekšu opciju. Otkrili smo neke probleme sa elektronikom ovog popodneva i to je bilo pomalo čudno. Moramo istražiti šta se dešava. Nastavićemo da radimo na povećanju tempa na visokih 1‘54, što je naš cilj. Sutra će biti teška borba za prvi red, jer mnogi vozači imaju ekstra mekane gume, što im priža dodatne četiri desetinke. Oni su takođe jači nego prošle godine, tako da će čak biti teško izboriti se i za poziciju u drugom redu, ali nikada ne znate šta će se dogoditi. Možda pronađemo nešto što će nam dati pola sekunde i omogućiti nam borbu za pol poziciju.“

 

Foto: motogp.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video