Lorenzo: „Barselona je veoma posebna za mene“

Posle uzbudljive trke i pobede u Mugellu, Jorge Lorenzo ima deset bodova prednosti nad Marc Marquezom pred njihovu domaću trku u Katalonij.

Lorenzo, koji je osovjio tri od šest trka voženih ove sezone, pokazao je svoj borbeni duh tokom duela sa Marquezom iz koga je izašao kao pobednik za samo 0.019 sekundi.

„Evo nas, na mojoj domaćoj trci. Barselona je veoma posebna za mene. To je staza koju volim i većina mojih ljudi dolazi na ovaj grand prix. Ovde sam živeo dugo vremena i ja se ovde osećam kao kod kuće,“ rekao je Lorenzo.

„I dalje uživam u svojoj poslednjoj pobedi u Mugellu, koja je bila toliko važna zbog brojnih stvari koje su bile pomešane. To je bila važna trka za šampionat. Sada u Montmelu moramo da osvojimo još bodova, ali ćemo pokušati da pokažemo naš potencijal i da ponovo pokušamo da se borimo za pobedu.“

Lorenzo je trijumfovao na četiri od šest poslednjih MotoGP trka u Karaloniji, uključujući i prošlogodišnju trku, kada je osvojio tesnu pobedu na Rossijem.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video