Lorenco najbrži iako je pao na Philip Islandu

Horhe Lorenco je bio najbrži na treningu u Petak na Philip Island stazi iako je ima težak pad na popodnevnoj sesiji.

Lorenco – kao Andrea Iannone, Pol Espargaro i Andrea Dovizioso – izgubio je prednji kraj usled snažnog kočenja i pao na asfalt. Srećom svi su prošli bez posledica, iako su motori delovali znatno oštećeni.

Pored toga što je brzo završio trening, Lorenzo je ostao najbrži sa 0.150 sekundi prednosti u odnosu na dvostrukog svetskog šampiona Marqueza. Iannone je zauzeo treće mesto sa zaostatkom od 0.201 sekundi. Andrea Dobizioso je bio četvrti sa zaostatkom 0.343 sekundi u odnosu na vodećeg.

Lorenzov timski kolega, Valentino Rossi, bio je peti i kasnio je 0.352 sekundi.

Bridžston razmišlja o uvođenju novih mekanih pneumatika (asimetrične) za ovaj vikend, pored običnih mekih pneumatika. I jedne i druge gume imaju belu liniju, što znači da je teško raspoznati koje su u pitanju. Lorenzo je izjavio da je napred imao nove asimetrične pneumatike.

Lorenzo je pobedio na poslednje dve trke i na ovoj trci brani prošlogodišnju pobedu. Njegova forma ga je dovela na svega tri poena od Rosija i Pedrose. Možemo očekivati jaku borbu za drugo mesto u šampionatu.

 

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video