Moto trke MotoGP

Lorenco je pobednik, Marquez šampion

Marc Marquez postao je najmlađi dvostrukti šampion u istoriji MotoGP šampionata osvojivši drugo mesto na Velikoj nagradi Japana na stazi Motegi.

Marquezu je bilo dovoljno da bude ispred Pedrose i da ne izgubi sa više od 3 poena razlike u odnosu na Rossija, odnosno 15 poena na Lorenza – I uspeo je.

Trku u Japanu poveo je Valentino Rossi ispred Andree Doviziosoa i Jorge Lorenza, dok je Marquez u pozadini vodio bitku sa Ianonneom i Pedrodom. Nekoliko krugova kasnije, Lorenzo podiže tempo, obilazi Rossija i na prvoj poziciji ostaje do kraja trke. U to vreme, Marquez ubrzava, stiže do Doviziosoao koji se nalazi na trećem mestu i kreće u svoju osvajačku misiju.

Nakon što je obišao Doviziosoa, Marquez je vodio bitku sa Rossijem iz koje na kraju izlazi kao „pobednik“ na drugoj poziciji, dok se Valentino Rossi penje na najniži stepenik podijuma u Motegiju. Dani Pedrosa je u međuvremenu uspeo da obiđe Doviziosoao i trku završio na četvrtoj poziciji.

Marquez Kaciga

Marquez je ušao u istoriju prošle godine kada je postao najmlađi šampion koji je šampionsku titulu osvojio u svojoj prvoj sezoni.

Mladi Španac je do sada vozio 32 trke u MotoGP šampionatu, osvojio ih je 17, dok se na podijumu našao 23 puta. Ukoliko ostvari još jednu pobedu ove sezone, dostićiće rekord od 12 pobeda u sezoni koji je 1997. godine postigao Mick Doohan.

Marc Marquez je osvojio četiri titule u najprestižnijem motociklističkom šampionatu. Jednu u klasi 125cc 2010. godine, drugu u Moto2 klasi 2012. godine i dve MotoGP titule 2013. i 2014. godine.

Marquez je produžio ugovor sa Hondom za koju će voziti najmanje do kraja 2016. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video