Auto trke WTCC

Lopezu pobeda u drugoj trci

Druga trka u Francuskoj ipak je donela nešto uzbuđenja i neočekivanih obrta u odnosu na prvu trku.

Benani je svoj nastup upropastio i pre nego što su se svetla za start pogasila, krenuvši pre vremena, što je rezultiralo kaznom prolaska kroz boks. Trku su zatim povela dva Civica, privatni Micheliszov i fabriči Monteirov, dok su se tri Citroena sa lakoćom probila na mesta 4-5-6 u poretku Lopez-Ma-Loeb. Muller je veoma loše startovao i čutavih pet krugova bio zaglavljen iza Valentea. Tarquini je ponovo odlično krenuo i već na kraju prvog kruga došao je sa 14. na 9. poziciju.

Prvi zaplet dogodio se u četvrtom krugu, kad je Loeb iz čista mira udario u graničnik od guma i potpuno razvalio prednji levi deo automobila, što je označilo kraj njegove trke.

Lopez je do šestog kruga vršio pritisak na Monteira, da bi ga na krivini „Sinj“ udario i izbacio sa staze. Incident je istražen posle trke i okarakterisan je kao trkački, bez posledica po Pečita.

Lopezu to nije bilo dovoljno, pa je u 11. krugu istu stvar pokušao sa timskim kolegom Maom, s tim što se Kinez mnogo ozbiljnije borio od Monteira. Kad je Maa konačno pretekao, Pečito se bacio u poteru za Micheliszom i na istoj krivini na kojoj je izbacio Monteira i pokušao da izbaci Maa, gurnuo je i Mađara, ali je ovaj bio oštriji od prethodnih žrtava, pa je gurkanje uzvratio.

Ipak, odbrana vozača Zenege motorsporta je pala u 14. krugu, pa je Lopez na kraju trijumfovao, dok je Ma dopunio podijum. Muller nije uspeo da nastavi približavanje vodećem u generalnom plasmanu, jer je kroz cilj prošao četvrti, ispred Tarquinija.

Zanimljiv duel vodili su, kao i u prvoj trci, privatni Chevroleti RML Cruze koji su kroz cilj prošli takoreći istovremeno u formaciji Valente-Coronel-Chilton. Benani se posle kazne oporavio do 9. mesta, a poslednji raspoloživi bod je uzeo Raydel.

Huffova Vesta nije bila spremna za start u drugoj trci, a Van Lagen je na startu napravio grešku koja ga je koštala propadanja u plasmanu, pa je na kraju osvojio 11. mesto ispred trećeg Ladinog vozača Catsburga.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video