Lopez trijumfovao na Vila Realu ispred Loeba i Michelisza

Hose Marija Lopes pobednik je trke 1 na premijernom WTCC nastupu na uličnoj stazi Vila Real u Portugalu. Drugi je kroz cilj prošao Sebastijan Loeb, a podijum je kompletirao jedini privatnik među osvajačina bodova Norbert Michelisz.

Trku 1 je katastrofalno startovao Hugo Valente, koji je posle nekoliko krivina i kucanja sa Ma Chinghuom i Yvanom Mullerom morao i da odustane. U prvom krugu je zbog problema s pritiskom ulja automobil u boks odvezao Nestor Girolami, koji je ponovo gostovao u WTCC-u za tim Honda Švedska.

Ma i Muller su krenuli sa mesta 10 i 9 i već na početku preskočili su Lade Catsburga i Van Lagena, a pošto su savladali i Valentea, izborili su konačne pozicije 6 i 7.

Odličan start imao je Rob Huff, koji je nadoknadio četiri pozicije i trku 1 završio sa jednim osvojenim bodom. Druge dve Veste bile su ispred njega, Van Lagen je bio osmi, a Catsburg deveti.

Fabričke Honde uspele su da nadmaše dva od četiri Citroena, a japanski automobili tradicionalno su se istakli na startu trke, kada su zauzeli formacijska mesta iza Citroena i Mihelisa. Tarkvini je kroz cilj prošao četvrti, a Monteiro peti, ispred Maa i Mullera.

Nijedan Cruze nije došao do bodova u apsolutnoj konkurenciji, a najbolje plasirani Chevrolet bio je Coronelov na 12. mestu. Holanđanin je celu trku vozio na repu Mehdija Benanija. Jedina zanimljiva borba tokom čitave trke na Vila Realu vođena je između Filipija i Demustijea za 15. poziciju. Od nagoveštenih dvoboja Monteiro-Ma i Haf-Benani na kraju ipak nije bilo ništa.

Osvajanjem maksimalnog broja bodova u dosadašnjem toku portugalskog trkačkog vikenda, Lopes je Mileru u generalnom plasmanu odmakao na ogromna 63 poena razlike.

trka 1 vila

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video