Lopez prvi, Borković deveti

Na prvom nezvaničnom treningu koji je danas vožen na stazi Termas de Rio Hondo u Argentini, Dušan Borković, vozač Proteam Racing tima zauzeo je deveto vreme u konkurenciji od 18 vozača.

Citroenov José María López zabeležio je najbolji rezultat kada je za 1:47.992 odvezao najbrži krug treninga. Za razliku od prethodne sezone, ovog puta na drugom mestu nalazi se Japanski proizvođač automobila. Tiago Monteiro u JAS Honda automobilu bio je 0,465 sekundi sporiji od prvoplasiranog Lopeza.

Iznenađenje na trećem mestu dolazi iz Sebastien Loeb tima, a zove se Mehdi Bennani. Marokanac je bio 0,691 sekundu sporiji od prvoplasiranog.

Na četvrtoj i petoj poziciji našla su se dva Citroena – Loeb i Muller, dok je šesta pozicija pripala Gabriele Tarquiniju koji se nalazi za volanom Honde Civic.

Lada Vesta za čijim se volanom nalazi Rob Huff bila je 1,413 sekundi sporija od vremena koje je postigao José María López. Između Huffa i Borkovića koji je 2,134 sekunde bio sporiji od vodećeg, umešao se Tom Coronel.

Najbržih deset kopletira Norbert Michelisz koji je 0,085 sekundi bio sporiji od Borkovića.

Sledeći trening vozi se od 15:00 časova, dok su kvalifikacije zakazane za 19:00.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video