Lopez očekuje tešku sezonu

Jose Maria Lopez očekuje da će mnogo teži zadatak biti odbrana u odnosu na prošlosezonsko osvajanje titule. Kao glavni razlog Jose Maria navodi jaču konkurenciju sledeće sezone.

Argentinac je u sezoni iza nas prvi put osvojio titulu svetskog šampiona sa rekordnih 10 pobeda u sezoni. Ipak, on se priprema za mnogo veću bitku ove sezone, zbog brojnih kvalitetnih vozača i timova.

„Konkurencija će biti mnogo jača ove sezone, svi me znaju i u skladu sa tim će i veći pritisak vršiti na mene. Već sada možete da vidite kako se Honda ubrzala. Vozači Chevroleta voze sve bolje, kao i moje timske kolege. Takođe, ne treba zaboraviti na Ladu koja ima novi automobil,“ izjavi je Jose Maria Lopez.

„Osećam mnogo jači pristup u vožnji mog timskog kolege Yvana. On sve više pritiska auto.“

Tridesetjednogodišnji vozač smatra da ima sve preduslove da odbrani titulu svetskog šampiona u Citroen C-Elysee automobilu.

„Konkurencija je zaista jaka, ali ja moram da dam sve od sebe. Jedino tako mogu nečemu da se nadam. Ne smem da popuštam i moram jednostavno da budem brz kao prošle godine.“

Lopez kreće u pohod na svoju drugu WTCC titulu 6. marta na domaćem terenu u Argentini.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video