Lopez najbrži u kvalifikacijama, Monteiru pol za trku 2

WTCC šampion Jose Maria Lopez osvojio je treću ovogodišnju, u karijeri ukupno desetu pol poziciju u Svetskom šampionatu turing automobila.

Sledivši strategiju Citroen racinga, s kojom je ekipa ušla u kvalifikacije, superbrzi Argentinac je na autodromu Nordschleife u tri pokušaja beležio tri sve brža i brža kruga, a treći i poslednji od 8:37,327 bio je onaj koji mu je doneo idealno startno mesto za trku 1.

Prvi Lopezov pratilac bio je agresivni Francuz Hugo Valente, koji je zabeležio 1,252 sekunde sporiji krug od Argentinca i startovaće sa druge pozicije u subotnjoj trci 1. Pored njega, u odličnom izdanju prikazao se i Norbert Michelisz, postigao je četvrto vreme i bio je daleko najuspešniji pilot Civica.

Reklo bi se da su Valente i Michelisz iznenadili trkače Citroen racinga, pošto su im valjano ispresecali kolonu. Loeb će u nedelju pre podne startovati treći, Ma peti, a Muller tek sa šestog mesta.

U završnici kvalifikacija Tom Coronel postigao je 9. vreme i iz prvih 10 je izbacio timskog kolegu Toma Chiltona. U trci 1 to Holanđaninu neće značiti mnogo, jer je kažnjen zbog zamene motora, ali drugo startno mesto u drugom nedeljnom nastupu vozaču iz Nardena već može da donese lep rezultat na „Zelenom paklu“.

Tiago Monteiro zabeležio je 10. vreme i ima pol poziciju na inverznom startu, a fabrička Honda i zahvaljujući Tarquinijevom 8. vremenu definitivno ima bolje rezultatske izglede u trci 2.

Ladine kvalifikacije pretvorile su se u fijasko. Zbog još neutvrđenih tehničkih problema, koji mogu poticati od motora ili elektronike, Jap van Lagen nije zabeležio nijedan brzi krug i sutra će na obema trkama krenuti sa 17. mesta. Hufffov auto je iz istog razloga stao pored staze, ali je Englez do tog časa barem postigao vreme koje mu je donelo poziciju 13.

Ma je u finišu kvalifikacija bio akter jedinog ovog popodneva viđenog incidenta, ali ne deluje da je njegov Citroen pretrpeo neka ozbiljnija oštećenja.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video