Lopes neće uzeti broj 1

WTCC šampion Hose Marija Lopes objavio je prošlog vikenda na tviter nalogu da će u idućoj WTCC sezoni zadržati startni broj 37 na svom C-elizeu.

Brzi Argentinac je još na poslednjoj rundi minulog šampionata izjavio da bi, ako to bude moguće, radije zadržao već postojeći „srećni“ startni broj, umesto da iskoristi pravo na šampionsku „jedinicu“. Kako mu je to, očigledno, dozvoljeno, dogodine na startnoj WTCC listi uopšte neće biti automobila sa brojem 1.

Pečito je prvi svetski turing prvak koji neće imati #1 na automobilu u kojem brani naslov: pre njega su taj broj nosili Endi Priol, Ivan Miler, Gabrijele Tarkvini i Rob Haf.

A 2005, u prvoj sezoni novopokrenutog svetskog šampionata, kada aktuelnog prvaka uopšte nije bilo, startni broj 1 nalazio se na BMW-u Endija Priola, koji ga je u WTCC „preneo“ kao važeći šampion Evrope.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video