Loeb vodi u Monte Carlu

Nakon pobede na prvoj vožnji, i veoma dobre druge vožnje, višestruki WRC šampion, Sebastien Loeb osvojio je prvu poziciju u generalnom plasmanu.

Kao da „čas“ koji je održao u sredu nije bio dovoljan da pokaže konkurentima ko je „tata“, Sebastian je drugog dana u veoma teškim uslovima pružio odličnu partiju i popeo se na sam vrh lestvice. Loeb nakon 30ak minuta trke ima samo 13,3 sekunde prednosti nad konkurentnom koji nikako nije za bacanje.

Drugo mesto nakon današnjeg dana zauzima aktuelni svetski šampion Sebastian Ogier u VW Polo R WRC automobilu, koji je danas osvojio drugu vožnju, dok su iza njega bili Jari-Matti Latvala sa 10 i Loeb sa 17 sekundi zaostatka.

Odabir pneumatika u daljim fazama relija biće ključan jer će se u prepoznatljivom Monte Carlo stilu naredni specijali voziti na podlogama kao što su asfalt, blato, led, bljuzgavica i sneg.

„Današnji dan je protekao u redu, ali je šljunka bilo na sve strane, u svakoj krivini. Napravio sam dobar izbor pneumatika u prvoj fazi, ali to nije bio slučaj sa drugom. Bilo je veoma teško, leda je bilo na sve strane. Obišao sam dva automobila, ali ne znam ko je to bio.“ – rekao je Loeb za wrc.com.

Kris Meeke je rekao da je ovo bila zaista zanimljiva vožnja – „U samo nekoliko kilometara smo imali sve, od mokrog kolovoza preko suvog kolovoza, blata, leda, bljuzgavice, snega, magle, … Ovo je zaista luda trka!“

Jedini vozač koji je danas imao problema bio je Robert Kubica koji se nakon okretanja koje su doživeli nalazi na samom dnu lestvice.

„Okrenuli smo se i pritom izgubili svetla, čini mi se da je problem bio u alternatoru. Prvo smo izgubili sva svetla, a onda se auto palio i gasio.“ rekao je Kubica. „Uspeli smo da ga povratimo, što je i glavna stvar, ali smo izgubili dosta vremena.“

Foto: motorsport.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video