Loeb obećava da će juriti pobedu na Nürburgringu

Citroenov vozač, Sebastien Loeb, opisao je trku koja će se voziti na čuvenom Nürburgringu kao neverovatnu i obećao da će se boriti za pobedu na legendarnom nemačkom krugu.

Loeb ima iskustva sa ovom stazom, vozio je 24-o časovnu trku na njoj 2001. godine, pre nego što je njegova karijera dobila uzlaznu putanju. Bio je drugi najbrži, tik iza svog klupskog kolege Jose Maria Lopez, na zvaničnom testiranju prošlog meseca i time potvrdio status kandidata za prvo mesto.

„Vozio sam trku tamo pre mnogo vremena, ali staza je neverovatna, totalno različita od svih ostalih staza koje vozimo u šampionatu. Jako je duga, uska, brza, tako da ima po malo od svega što dodaje na uzbuđenju. Jedva čekam trku i nadam se da možemo da budemo brzi i da se borimo za pobedu.“

WTCC trka u Nemačkoj će se održati od 14. do 16. maja.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video