Loeb nastupa na WRC reliju Monte Carlo?!

Četrnaest meseci nakon što se povukao iz Svetskog reli šampionata, francuz Sebastien Loeb najavio je senzacionalan povratak u kome će voziti Citroen DS3 WRC auto na Rally Monte Carlo, koji će se kao prva trka u novoj 2015 sezoni voziti od 22-25 januara.

Na mestu suvozača ponovo će biti Daniel Elena, sa kojim je sedam puta osvojao Rally Monte Carlo, a poslednji put 2013. godine.

Njima će se pridružiti Kris Meeke i Paul Nagle, kao još jedna posada koja će nastupati za Citroen.

„Moram da kažem da se nisam mnogo dvoumio kada su mi ponudili da se ovde takmičim“, rekao je Loeb, koji je ove godine vozio Citroen C-Elysee i završio na trećem mestu u generalnom plasmanu u WTCC  šampionatu.

loeb-monte-win-2013

„Za mene i Daniela Monte Carlo je jedan od naših omiljenih relija. Prelepi putevi, činjenica da morate da se kockate kada je u pitanju izbor pneumatika i sjajna atmosfera koja tamo vlada. Ne možemo da dočekamo da ponovo sve to doživimo!

Naravno, čast mi je da podržim DS u ovom novom poglavlju u svojoj istoriji. Sa DS3 WRC – „malom trkalicom“ kako sam ga po nadimku nazvao kada je prvi put predstavljen, to će biti novi lični izazov za mene.“

Loeb će pripreme početi ovog vikenda na French Rally du Var. „Uspeli smo da nađemo slobodnog vremena u mom rasporedu, tako da mogu učestvovati u testiranju i dobro upoznam auto“ izjavio je Loeb.

Loeb je daleko najuspešniji automobilista WRC šampionata, a kada se povukao 2013. godine, iza sebe je imao devet titula i 78 pobeda.

Yves Matton, šef Citroen Racing Team je izjavio: „Timovi su sa ponosom realizovali ideju o novom brendu u trkama. Kada sam im rekao da će Sebastien Loeb i Daniel Elena voziti DS3 WRC na Rally Monte Carlo, vest je naišla na veliko oduševljenje! Sa sedam pobeda ovde, Seb i Daniel su nesporno najveći favoriti ovog događaja i siguran sam da će biti izuzetno konkurentni.“

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video