Loeb i dalje na prvom mestu

314 LOEB Sebastien (fra) ELENA Daniel (fra) PEUGEOT action during the Dakar 2016 Argentina Bolivia, Etape 3 - Stage 3, Termas de Rio Hondo - Jujuy on January 5, 2016 in Argentina - Photo Andre Lavadinho / At-World / ASO

Drugi dan Dakar relija, odnosno treća etapa protekla je u gotovo identični uslovima kao i prethodni dan. Motociklistima, koji su krenuli po suvim vremenskim uslovima, skraćena je etapa usled loših vremenskih uslova.

Toby Price, osvajač jučerašnje etape, krenuo je sa prve pozicije. Juan Agustín Rojo, najmlađi motociklista koji je tokom starta imao 18 godina nažalost je morao da odustane. Toby Price je prvi stigao do prvog checkpointa. Alain Duclos na Shercou je na prvom checpointu imao vreme između Rubena Faria i Pricea. Na krjau je CP1 osvojio Barreda.

Kada su prvi vozači stigli do drugog checkpointa videlo se da Toby Price više ne ide toliko dobro. Ruben Faria je nadoknadio više od tri minuta i bio je brži šest sekundi od njega. Joan Barreda, vodeći vozač Honde je imao svoj dan. Nakon najbržeg vremena na CP1, imao je pet minuta brže vreme od Pricea na CP2.

Na kraju Barreda osvaja treću etapu, ispred Benavidesa i Gonçalvesa što znači da su prva tri vozača iz Hondinih redova. Gabor Saghmeister je završio na 80. poziciji i u ukupnom poretku dolazi do 87. pozicije.

72-b

Među kvadovima Casale gubi prvu poziciju i na čelo izbija Brian Baragwanath na svojoj Yamahi. Ignacio Casale je drugi, a Sonik treći.

Sebastien Loeb pokazao je izvanrednu vožnju i danas, osvojivši i treću etapu. On je bio najbrži na svim checkpointovima do kojih je dolazio prvi i na kraju dana ostao je na vodećoj poziciji, ispred klupskog kolege Carlosa Sainza. Al Attiyah je u Miniju bio svega 2 sekunde sporiji od Sainza i dan završava na trećoj poziciji. De Villiers je zavšio iza Al Attiyaha, a ispred Mikko Hirvonena koji se našao na petoj poziciji, ispred Peterhansela.

Trka kamiona, vozila koja su poslednja krenula, prekinuta je usled loših vremenskih uslova.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video