Karting

Lion Kart na svetskoj sceni

Subotica, grad na samom severu Srbije, pored mnoštvo znamenitosti kojima obiluje, od prošle godine može se pohvaliti još jednom novinom – Postala je prvi grad u jugoistočnoj Evropi u kome se proizvode trkaćke šasije i sklapaju kartinzi konkurentni za svetsku scenu.

Prema rečima čelnika Lion Karta, plan je bio da se tokom 2017. godine oprobaju na domaćoj sceni, ali i na jednoj WSK trci, gde ih je u finalnoj trci klase 2 predstavljao mladi Andrej Petrović. Za 2018. godinu apetiti Lion-Kart Factory Racing tima su znatno porasli.

Tokom prethodnog vikenda, u Nemačkom gradu Ofenbah, održan je 26.Internationale kart-ausstellung 2018 – Najpoznatiji sajam specijalizovan isključivo za karting opremu i delove od kojih se sklapaju ove trkačke mašine.

Na ovom sajmu Lion Kart izlagao je trkačke šasije koje su proizvedene pod homologacijom koja nosi ime ovog subotičkog brenda, a oduševljenje posetilaca nije izostalo. Iako mlada fabrika, iz Lion Karta napominju da su deo Lion Grupe koja u obradi metala i zavarivačkim radovima ima preko 20 godina iskustva.

Ono što je privuklo najviše pažnje na sajmu u Ofenbahu jeste otkrivanje planova za sezonu 2018. Čelnici tima tokom sajma su potpisali ugovor sa Bas Lammersom, donedavno Sodijevim vozačem, koji će tokom predstojeće sezone braniti boje Lion Karta u KZ klasi.

Bas Lammers dolazi iz Holandije. Rođen je 1985. godine i tokom karijere osvajao je mnogobrojna priznanja, a dve titule CIK-FIA svetskog šampionata su samo kruna njegove karijere. Tokom sezone plan je da se voze Wintercup Lonato, WSK Super Master Series, Šampionat Evrope, Šampionat Sveta, Las Vegas Supernationals i odabrane trke DKM Šampionata Nemačke.

Prvom fabičkom karting timu iz Srbije želimo puno sreće u predstojećoj sezoni u kojoj verujemo da će se više puta okititi lovorovim vencima.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video