Lewis Hamilton kažnjen

Lewis Hamilton će trku Velike Nagrade Kine startovati uz pomeranje od 5 mesta u odnosu na poziciju koju ostvari u kvalifikacijama. Kaznu je dobio nakon što je Mercedes bio primoran da mu promeni menjač.

Pravila nalažu da jedan menjač mora biti korišćen u 6 uzastopnih trka, a svaka promena kao posledicu ima pomeranje od 5 mesta unazad na startu trke. Nakon provere, pronadjena su oštećenja na menjaču Hamiltona, što ih je primoralo da ga promene.

“ Ovo je najbolja staza za promenu. Na stazi u Kini lakše je obilaženje nego na predstojećim. Hamilton će ovde lakše nadoknaditi pozicije. “ izjavio je predstavnik Mercedesa.

Hamilton već zaostaje 17 poena za timskim kolegom, Nicom Rosbergom. Ovo je sjajna prilika za Nica da poveća prednost. Na prethodne dve trke Lewis je startovao sa prvog mesta, a ukoliko dodje do pol pozicije i u subotu, u nedelju će startovati kao petoplasirani.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video