402m Auto trke Kružne trke

Letnja liga na Ušću

Predstojećeg vikenda, 9. i 10. jula na beogradskom Ušću voziće se četvrta kružna auto trka, a po prvi put kao zvanična kategorija SAKSS-a voziće se i trka ubrzanja na 402 metra.

Prema pravilniku objavljenom na sajtu Sportskog auto i karting saveza Srbije, program za gledaoce otpočinje u subotu od 11 časova, kada je planiran prvi trening. Očekuje se da će startne liste za taj dan biti objavljene već u 15:30.

U nedelju će vozači na stazu izaći od 10 časova kada se vozi WarmUp trening, dok je start prve trke zakazan za podne.

Dok traju kružne trke, na potezu od Ušća do hotela Jugoslavija voziće se trka na 402 metra. Treninzi su zakazani za subotu već od 10:30. Zanimljivo je da je start trke zakazan za 18 časova. U nedelju će se voziti i druga trka koja je planirana da traje od 16:00 do 22h.

Podsećamo vas da smo pokrenuli akciju „Decu za ruku i pravo na trku„. Pozivamo vas da u što većem broju s decom posetite ovaj događaj koji će biti zanimljiv celoj porodici.

foto: Miodrag Jevtić

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video