Moto trke World SBK

Leon Haslam potpisao za Red Devils Apriliju

Leon Haslam će u 2015. godini voziti za petog proizvođača WSBK motocikala u svojoj karijeri, pošto je potpisao ugovor sa Red Devils Aprilijom za narednu sezonu.

Nekadašnji vozač Ten Kate Honde raduje se novom početku na motociklu koji je u 2014. godini zauzeo prvo mesto u šampionatu.

„Srećan sam što sam se pridružio Red Devils timu“ rekao je Haslam. „Imao sam nekoliko teških sezona zbog povreda, ali sam siguran da sledeće godine možemo napraviti sjajnu sezonu. Naš cilj je da postignemo što bolji plasman i verujem da možemo, oslonjeni na moje iskustvo i veliki tim profesionalaca koji radi na evoluciji motocikla iz 2014. godine.“

Generalni direktor tima Andrea Petricca je dodao – „Zaista sam zadovoljan što smo postigli dogovor sa Leonom, koji je u potpunosti usklađen sa našim projektom čiji je cilj da ostvarimo što bolje rezultate. Leon je veliki stručnjak i znamo da će pomoći u razvoju naredne godine na najvišem mogućem nivou.“

Red Devils tim će u 2015. godini biti glavni Aprilijin tim, nakon što se fabrička ekipa povukla iz prvenstva kako bi se fokusirala na MotoGP šampionat.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video