Moto trke World SBK

Leon Camier – Prvi utisci o Hondi

Leon Camier je na postsezonskim testovima u Jerezu isprobao Red Bull Hondu i tom prilikom nije krio oduševljenje kada su vozne osobine japanskog motocikla u pitanju.

Camier koji se u prethodnoj sezoni takmičio na MV Agusti, tokom 2018. godine nastupaće na Red Bull Hondi – timu sa fabričkom podrškom proizvođača iz Japana.

Camier je odvezao krugove koji su odmah primećeni, a nije nam strano ni to da je Camier bio brži od svih Hondinih vozača koji su do sada testirali.

„Znam da je teško doći do vremena koje voze Kawasakijevi vozači, ali zašto da ne?“ – ozbiljno je upitao Camier. „Bili smo na samo desetu od Marca i u istoj desetoj kao Lowes zbog čega sam poprilično srećan, jer sam očekivao da ćemo biti gori nego što smo bili.“

Camier je takođe smatrao da nedostaci ne potiču od motora, već od elektronike, te veruje da će uvođenjem Magneti Marelli struje sve doći na svoje mesto. Međutim, Camier takođe ostavlja rezervu da se lako može dogoditi da on greši i da je problem zapravo u samom motoru.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video