Lein Racing zbog CEZ-a preskače Leon Evrocup

Tim menadžer Lein Racinga Miroslav Rastović zvanično je obavestio portal SerbiaRing da ekipa kojom rukovodi neće učestvovati na sledećoj rundi Seat Leon Evrokupa u Nemačkoj, pošto istog vikenda nastupa na FIA CEZ trkama u Brnu.

Ekipa je u ovom trenutku rešila da se potpuno fokusira na nastup Mladena Lalušića i Uroša Brkića na poslednjem takmičarskom vikendu Centralno evropskog šampionata, gde dvojica srpskih trkača voze „clio“ u endurans kategoriji. CEZ vikend u Brnu održava se istog datuma kad i Seat Leon Evrokup na Nirburgringu.

„Naš ovogodišnji program je dosad bio tako isplaniran da nam se trke ne poklapaju, ali moramo da se preusmerimo na CEZ, jer naša posada ima velike šanse da za nas osvoji prvu titulu“, izjavio je Rastović za Serbiaring.

rastovic

„S obzirom da na našim prostorima ne postoji tim koji je osvojio neku evropsku titulu za manje od godinu dana postojanja, mi taj uspeh moramo da postignemo. To će sponzorima opravdati barem deo uloženog, a samim tim privukli bismo i veću medijsku pažnju i olakšali finansiranje ostatka sezone.“

lein

Razume se, zvanično obaveštenje i izvinjenje otišlo je na adrese Seat Sporta, Španskog auto-saveza i organizatora Evrokupa.

„Nadamo se da će nam uvažiti nedolazak, iako time kršimo i neke ugovore potpisane s organizacijom. U kratkom vremenu smo postali prepoznatljivi, bez obzira na izostanak nekog konkretnijeg rezultata, ali ljudi iza kulisa – tehničko osoblje, administracija i organizacija – znaju koliko smo napredovali s jako limitiranim budžetom. Takođe, za ovih godinu dana imali smo neka vrlo važna tehnička rešenja u razvoju samog automobila, njih je Seat Sport uvažio i podelio s ostalim timovima“, dodaje Rastović.

Lein Racing ponovo će se pojaviti u Seat Leon Evrokupu na italijanskoj rundi takmičenja, koja se vozi u Monzi 3. i 4. oktobra. Finale monomarka serije španskog proizvođača zakazano je za 31. oktobar i 1. novembar na autodromu Catalunya.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video