Lein Racing Team stigao do najvišeg podijuma

Proteklog vikenda u okviru FIA centralno evropske zone u Slovačkoj na stazi Slovakia Ring, Lein Racing Team je nastupao u takmičarskom sastavu Mladen Lalušić i Uroš Brkić i ostvario zapažene rezultate. Mladen je sa automobilom Renault Clio IV RS u subotnjoj sprint trci u okviru Clio kupa startovao 5. ali je odustao zbog kvara na menjaču i zbog toga je u nedelju startovao kao šesnaesti. Nedeljnu trku je zavšrio je na poziciji četiri.

lein racing team

U endurance trci Mladen i Uroš startovali su treći u klasi do 2000ccm i drugi u okviru Clio kupa. Obe trke, kako u klasi, tako i u Cupu završili su na prvom mestu i ostvarili sjajan uspeh ove sezone.

„Prezadovoljan sam ovim vikendom. Bilo je dosta borbe, dobrog trkanja. Uroš i ja smo odradili dobar posao što je i pokazalo da smo na kraju bili na podijumu prvog mesta. Pored velike konkurencije u Cliu kao i Lotusa koji je dosta brži i lakši auto uspeli smo da osvojimo prvo mesto. Što se tice sprint trke sa Cliom, takođe sam prezadovoljan, sa vozačima koji su 20 godina u tom takmičenju, koji imaju dugogodišnja iskustva uspeo sam da budem u vrhu sa njima. Dosta sam postigao za ovih godinu ipo dana što sam na stazi.“ – izjavio je Lalušić.

„Od četvrtka kako su počeli prvi treninzi izgledalo je kao da imamo brzinu za prvo mesto. Na kvalifikacijama u petak upali smo u gužvu na stazi sa mnogo jačim automobilima i nismo mogli bolje od trećeg mesta u klasi. U subotu na trci ja sam vozio prvu smenu i uspeo sam da izbijem na prvo mesto u klasi i u Clio kupu. Napravio sam značajnu razliku u odnosu na konkurenciju. Međutim kada smo se menjali u pitu sva prednost koju smo imali je izgubljena, jer naši konkurenti imaju veće rezervoare i nisu morali da se zadrže u pitu na dolivanju goriva već samo na zameni vozača. Tako da je Mladen izašao na stazu kao treći i sav posao morao da radi ispočetka. Do samog finiša trke je bilo neizvesno hoćemo li mi pobediti ili ekipa sa Lotusom. Odličnom vožnjom Mladen je ipak uspeo da uđe u cilj kao prvi. Zanimljivo je da je to nakon sat vremena vožnje bio pravi foto finš, jer su maltene poravnati ušli u cilj. Prezadovoljan sam trkom jer smo bili veoma brzi i konstanti i uspeli da dođemo do pobede i pored Lotusa koji je mnogo superiorniji auto od Clia.“ – rekao je Uroš Brkić.

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video