Lein Racing: Sledeća stanica Red Bull Ring (CEZ)

Paralelno sa Seat Eurocupom, rukovodstvo Lein Racing tima odlučilo je da učestvuje i na CEZ sceni. Centralno Evropska Zona takođe je ozbiljno takmičenje, a tim povodom Lein Racing tim je odlučio da bude deo ovog takmičenja, kako bi stekli što više iskustva. Na čelu sa Mladenom Lalušićem i Dejanom Bulatovićem, tim će krenuti ovaj vikend put Red Bull Ringa, gde su takođe testirali pre par nedelja.

„Red Bull Ring je jedna od najboljih staza koje poznajem, a definitivno najbolja koju sam vozio. Testirali smo pre par nedelja sa Dejanom i obojica imamo dobro iskustvo. Mesto i položaj staze je izvanredan, ima velike uzbrdice i nizbrdice, tako da će to biti dosta interesantno u trci.“ – izjavio je Lalušić.

Nekada poznata kao A1 ring, na stazi Red Bull Ring pored svih trka koje se održavaju, vozi se F1 i DTM i nalazi se blizu mesta Spielberg u Austriji, a dugačka je 4.326 metara. Ovaj vikend se održava nekoliko šampionata kao što su italijanski Renault Clio CUP, Formula Renault 2.0, češki ESET V4 CUP, austrijski P9 i DMV kao i šampionat Slovenije, a očekuje se 200 vozača iz cele Evrope.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video