Auto trke WRC

Lefebvre i Moreau: „Vraćamo se što prije“

Stéphane Lefebvre i Gabin Moreau očekuju svoj povratak kući ovaj tjedan gdje će početi planirati povratak u WRC, nakon stravične nesreće u Njemačkoj.

Obojica su prebačena u bolnicu nakon što su slupali svoj DS 3 u vojnom području Baumholder. Prednji dio auta je potpuno uništen, a udarac je bio toliko snažan da je motor ispao iz auta i završio pored ceste.

Moreau je teže stradao, imao je operaciju na slomljenom lijevom stopalu, a također su stradali desna noga i lijeva ruka. Lefebvre je bio sposoban sam izaći iz auta, ali također će ostati u bolnici. Obojica su jako zahvalni svima koji su im uputili poruke podrške.

„Bilo je jako dirljivo dobiti poruke od naših WRC kolega i fanova. Sada uglavnom razmišljam o tome kad ću se vratiti utrkama i nadam se da će to biti što prije,“ reako je Lefebvre.

„Nikad ne možeš kontrolirati vanjske uvjete na reliju i u ovom slučaju platili smo dosta visoku cijenu za našu grešku. Trebat će nam neko vrijeme da opet stanemo na noge. Jedina stvar koja me muči je da bi mogao propustiti Tour de Corse.“

Lefebvre, koji je bio najbrži na jednom od dva Panzerplatte brzinca jasno se sjeća nesreće.

„Vidio sam zavoj udesno i mjesto gdje bih ga mogao presjeći. Išao sam prema tragovima od ostalih vozača, ali skrenuo sam prerano i auto je otklizao prema van i tad smo udarili u veliki betonski kamen.

Zadnji kamen prevrnuo je auto i poslao nas u drveće. To je i izazvalo najveću štetu,“ dodao je.

Moreau priznaje da su njegove ozljede mogle biti i gore.

„Kada pogledaš u kakvu stanju je auto, osjećam se poprilično sretno. Oprema u autu učinila je svoj posao i zaštitila nas, pogotovo ojačani dijelovi koji nisu obavezni ali su dodani zbog naše sigurnosti.

„Osjećam da smo imali puno podrške, kako od medicinske pomoći tako od obitelji i prijatelja. Trebat će neko vrijeme da prijelomi zarastu, ali sam odlučan da se oporavim što prije. Također se vraćam u akciju što je prije moguće,“ rekao je.

Video