LCR Honda želi Bradla još jednu sezonu

Lucio Cecchinello šef LCR Honde uveren je da bi Stefan Bradl mogao postati konstantna pretnja za osvajanje podijuma u MotoGP-u ako bi ostao na RC213V sledeće sezone.

Cecchinello želi da zadrži Moto2 svetskog šampiona iz 2011 u svom satelitskom Honda timu i naredne sezone, uprkos tome što je HRC menadžment jasno rekao da su nezadovoljni rezultatima Bradlove ekipe.

Bradl je osvojio samo jedan podijum tokom tri godine provedene u LCR-u a tokom sezona vozio je motor gotovo identičnih specifikacija kao RC213V koje su vozili Marc Marquez i Dani Pedrosa.

Sa svojom neizvesnom budućnosti u sred sezone, Bradl je odlučio da pređe u Forward Racing Yamaha, uprkos želji Cecchinella da ga zadrži.

Cecchinello: „Kada je CWM World potvrdio da će biti naš novi sponzor mi smo imali budžet za fabrički motor i razgovarali smo sa Stefanom da obnovi ugovor. Napravili smo ponudu a on je doneo odluku da pređe u Forward Racing. On je veliki talenat ali je potrebno da popravi svoje slabe tačke. Verujem da ima prostora za poboljšanja zbog čega sam želeo da radim još jednu godinu sa njim. Postoje neki neverovatno talentovani vozači koji mogu odmah da dostignu vrhunski nivo. Drugi postignu vrhunski nivo nakon nekoliko godina napornog rada. Zato sam želeo da nastavim saradnju sa Stefanom jer ja i dalje verujem u njegov potencijal“.

Za Cecchinellov tim voziće Britanski vozač Cal Crutchlow na fabričkom RC213V prototipu u 2015, i po prvi put tim će imati dva vozača.

Moto3 šampion Jack Miller biće Calov partner ali će Australijski tinejdžer voziti novu Hondinu RC213V-RS mašinu otvorene kategorije.

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video