Laverty: „Večeras nisam imao isto poverenje“

Vozač Aspar MotoGP tima Eugene Laverty jednostavno nije mogao da stekne pravi osećaj na svojoj Hondi tokom FP1 u Kataru.

Irac je dan završio na 23. poziciji na vremenskim tabelama, sa nešto manje od dve sekunde zaostatka za vodećim Marquezom.

Eugene Laverty: „Prošli smo zaista dobar osećaj za motocikl ovde na nedavnom testu i imali smo dobra podešavanja, ali od početka večerašnje sesije nisam imao isto poverenje u prednji kraj. Mi ne znamo zašto je to tako, ali nismo imali vremena da radimo na tome, tako da ćemo sutra promeniti prednju gumu i nastaviti naporno da radimo kako bi povratili osećaj. Suta ćemo koristiti informacije sa testa pri radu sa elektronikom i kontrolom proklizavanja i siguran sam da ću se prijatnije osećati na motociklu.“

 

Foto: jackbiker.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video