Laverty cilja prva tri mesta otvorene kategorije

MotoGP novajlija, Eugene Laverty, je postavio sebi cilj da bude među top tri mašine otvorene kategorije, ovog vikenda  u Kataru.

Bivši Superbike favorit oseća da je postigao veliki napredak sa Drive M7 Aspar Honda timom tokom predsezonskog testiranja, i skromni Irac jedva čeka svoj debi u Premijer klasi, pod reflektorima internacionalne staze Losail, na svojoj RC213V-RS.

„Predsezonsko testiranje je prošlo jako dobro, napravili smo pristojan napredak svaki put kada sam vozio motocikl.  Zadovoljan sam sa Open Hondom i sa Drive M7 Aspar timom, tako da sam uzbuđen zbog izazova koji je pred nama,“ rekao je Laverty.

„Završni test na Losail stazi sam završio zaista dobro, i to je jako dobro za prvo kolo, koje je na istoj stazi. Teško je reći šta je moj cilj u smislu ukupnog položaja, jer je ove godine klasa mnogo jaka.  Međutim, u okviru otvorene kategorije želim da se borim za prva tri mesta od početka.

„Uživam na Losail stazi, i našem motociklu odgovara staza vrlo dobro, tako da želim da sezonu započnem jakim rezultatom.“

 

Foto: www.crash.net

Video