Lauda: „Važna pobeda za Rosberga“

NORTHAMPTON, ENGLAND - JUNE 29: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP talks with Niki Lauda as he prepares to drive during the final practice session prior to qualifying for the British Formula One Grand Prix at Silverstone Circuit on June 29, 2013 in Northampton, England. (Photo by Steve Etherington/Getty Images)

Niki Lauda, izjavio je da je pobeda Rosberga bila veoma važna za njega, nakon što je izgubio u borbi za šampionsku titulu od Hamiltona. Nico nije iskoristio šansu u Sjedinjenim Američkim Državama da dođe do trijumfa. Tada je Lewis imao 10, a on samo 3 pobede.

“ Žao mi ga je, jer znam kakav je osećaj kada je neko konstantno mnogo bolji od vas. Najgora stvar koja može da se desi vozaču je da pogreši u trci i da drugi takmičar bude šampion. Zato je bilo jako važno da ovu trku okrene u svoju korist i dođe do pobede. Značilo mu je to najviše psihički. Njih dvojica guraju jedno drugo. Ako je jedan agresivan, drugi ga prati. Isto je i ako neki od njih uspori. Mislim da je to dobra stvar za obojicu. “

Lauda veruje da je Rosberg zasluženo pobedio, da nema nikakve strategije dva zaustavljanja o kojoj mediji spekulišu.

“ Nico je vozio odlično, u to nema sumnje. Pobedio je zasluženo, odradio fenomenalan posao i konstantno bio brži od Lewisa. Naravno, ponovo se pokrenula diskusija o broju zaustavljanja. Planirali smo jedno zaustavljanje, ali kada smo videli u kakvom je stanju guma, zbog sigurnosti bilo je potrebno i drugo. Iako je Hamilton reagovao burno na informaciju da mora u boks na zamenu pneumatika, ne može ništa da promeni. Momci sede kraj staze, prate informacije i donose odluke. Uvek će biti kako oni kažu.  „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video