Lauda: Nije me potreslo loše izdanje Mercedesa

Niki Luda je izjavio da uopšte nije zabrinut zbog lošeg rezultata Mercedesa u Mađarskoj kao i da je iznenađen duplom pobedom na prethodnoj trci.

Nakon osam pobeda na devet trke, srebrne strele su imale najlošiju trku u sezoni u Budimpešti jer ni Luis Hamiton ni Nico Rosberg nisu uspeli da izbore mesto na podijumu.

Uprkos startu iz prvog reda, oba vozača Mercedesa su izgubili pozicije već do prve krivine. Hamilton je zatim dodatno sebi pogoršao situaciju napravivši jednu grešku. Usledila je juranjava za bolji plasman i taman kada je svima izgledalo da će Luis doći i do podijuma on je napravio novu grešku u duelu sa Ricciardom. Usledio je odlazak u boks radi promene nosa bolida, pa zatim još jedan odlazak zbog kazne.

Za Laudu je ovaj rezultat nešto očekivano jer u dve tako dominantne sezone, mora nekad da se desi i peh po njegovim rečima.

„Tako je kako je – Ferrari je danas bio najbolji i to za Mercedes nije dobro, približavaju nam se velikom brzinom. Sa aspekta gledaoca ovo je dobro. Zapravo je bilo iznenađenje da smo bili toliko dominantni u prethodne dve sezone, ovo je sasvim normalna stvar za trke i mi moramo da nastavimo našu borbu kao da se ništa nije desilo.“

Trostruki svetski šampion kaže da nije bio potresen zbog problema koje je imao Luis Hamilton na trci. Takođe je priznao da je evidentno da srebrne strele imaju problem na samom startu.

„Ferrari je imao savršen start, ali takođe mislim da su naši vozači napravili greške na startu. Luis je na trci bio super agresivan, moram da kažem čak i previše agresivan, i na kraju incident sa Ricciardom je nešto sasvim normalno kada konstantno vozite na žiletu.“

Hamilton je povećao svoju prednost nad Rosbergom uoči letnje pauze i ona sada iznosi 21 bod. Rosberg drži slično odstojanje nad Fettelom.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video