Auto trke WRC

Latvali suspenzija sa relija nakon izletanja u publiku

Jari-Matti Latvala i suvozač Miika Anttila dobili su uslovnu kaznu suspenzije sa jednog relija i 5.000 EUR kazne zato što se nisu zaustavili kada su udarili gledaoca na SS11.

Finac je, kao što se vidi na video snimku, prvo izleteo s puta u levo, upao je u kanal, odakle je potom Polo iskočio pravo u gledalište. Jedan gledalac našao se na Latvalinoj haubi, a on je nakon toga nastavio pun gas, ne zaustavivši se da sagleda situaciju.

Latvala je u svoju odbranu rekao da ni on ni suvozač nisu bili svesni šta se dogodilo. Direkcija trke je međutim utvrdila na osnovu fotografija da je to nemoguće, te da je vidljivost kroz vetrobransko staklo bila u granicama normale, a dovoljno da se vidi telo na haubi vozila.

Takođe, u situaciji kada se uleti u gledalište, a da pritom vidite ljude kako beže od automobila levo i desno, normalno je da se posada zaustavi i proveri da li je sve u redu.

Kako je kazna uslovna, suspenzija će se primeniti u slučaju da Finac ponovi sličan prekršaj tokom 2016. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video