Auto trke WRC

Latvala pokorio Finsku

Volkswagenov vozač Jari-Matti Latvala ostvario je treću pobedu na domaćem terenu, prošavši kroz cilj WRC trke u Finskoj kao prvi, ispred Sebastiana Ogiera.

Latvala je u poslednji takmičarski dan ušao sa 13,2 sekundi prednosti nad Ogierom, a reli je na kraju završio sa 14,1 sekundom prednosti. „Ovo je fantastična pobeda“, izjavio je Latvala nakon treće pobede na najbržem reliju u istoriji. Prethodne dve pobede desile su se 2014. i 2010. godine.

Citroenov vozač Mads Ostberg popeo se na poslednju poziciju podijuma, nakon što je njego klupski kolega Kris Meeke oštetio točak, udarivši u drvo tokom SS16. Thierry Neuville je u svom Hyundaiu stigao do četvrte pozicije, s dva minuta zaostatka.

Petoricu prvoplasiranih kompletira Ott Tanak, koji je kao i Neuville tokom ovog relija doživeo sudar. Zapravo, Tanak je tokom SS3 udario u stenu, ali je uspeo da se povrati.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video