Auto trke WRC

Latvala dominantan u Meksiku

Jari-Matti Latvala započeo je WRC sezonu na najgori mogući način, ali mu je posle dva nauspešna relija pripala pobeda u Meksiku, ispred klupskog kolege Ogiera.

Svoju stotu WRC trku Latvala je završio sa prednošću od jednog minuta i pet sekundi, nakon gotovo 400 kilometara borbe po šljunkovitim terenima pretoplog Meksika. Latvala je ovom pobedom doneo i ujedno 12. uzastopnu pobedu Volkswagenu.

Latvala je koristio priliku što startuje sa niže pozicije, kako bi napravio brže vreme na putu sa koga su vozači pre njega već skinuli naslage šljunka. Osvojio je deset brzinaca tokom petka i subote, kao i nedeljnih 80 kilometara Guanajuatoa, najduži brzinac još od 1986. godine.

Dani Sordo je dovezao svoj Hyundai do treće pozicije sa zaostatkom od 3min i 37,9 sekundi, što je ukupno treći uzastopni podijum za Hyundai i20. Sordo je do starta došao uz polomljeni ventilator hladnjaka, što je dovelo do pregrevanja motora, kao i problema sa kočnicama.

Mads Østberg je u svojoj Ford Fiesti RS završio na četvrtoj poziciji i trenutno se nalazi na drugoj poziciji u generalnom plasmanu vozača odmah iza Ogiera. Norvežanin je kažnjen zbog preranog starta i imao je problema sa menjačem, ali ga to nije sprečilo da završi ispred Haydena Paddona. Ott Tänak u drugoj Fiesti završio je na šestoj poziciji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video