Las Vegas menja trku u Monci?

Bernie je danas upozorio kako bi iduće godine mesto u F1 kalendaru trebala da izgubi Monza, koja je sigurna za održavanje trke ove godine. Njeno mjesto iduće sezone mogla bi da zauzme trka u Las Vegasu.

„Italija još ove godine ima trku. Sledeća godina je upitnik. Lično ne mislim da moramo imati Italiju u kalendaru. Neko mi je jednom rekao kako F1 ne može opstati bez trke u Francuskoj. Ali mi radimo i bez trke u Francuskoj, tako da ni Italija nije obavezna.“ Bernie je objasnio trenutnu situaciju.

Još je dodao kako organizatori te nove trke, zamenske trke u Vegasu, već imaju potpisan ugovor sa F1: „Vegas će biti super.“

Trenutno SAD ima jednu trku kao domaćin, pošto su planovi za Nju Džersi odbačeni: „Trenutno imamo 21 trku.“ kaže Bernie. „Ne mislim da ćemo dodavati još trka u doglednom periodu. Za sada je ovo dosta.“

U dužem intervjuu za Daily, Bernie je još i rekao: „Dve osobe su već ponudile cenu CVC za kupovinu trke u Vegasu. Sve je već ugovoreno između dve ugovorne strane, i sada je odluka na CVC, da li želi prodati prava za još jednu trku u SAD.“ rekao je Ecclestone na kraju razgovora.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video