Auto trke Kružne trke

Lalušiću i Brkiću u Zagrebu uručena vicešampionska titula

Proteklog vikenda u Zagrebu održano je svečano proglašenje najboljih automobilista u FIA Centralno-evropskoj zoni. Od mnogih pozvanih gostiju među kojima je bio predsednik FIA Jean Todt, predsednik AMSS Mirko Butulija, kao i veliki broj drugih funkcionera i takmičara iz 12 zemalja CEZ-a među nagrađenima bili su i takmičari srpskog Lein Racing tima Mladen Lalušić i Uroš Brkić.

Oni su ove sezone stigli do vicešampionske titule u Endurance klasi do 2000ccm sa automobilom Renault Clio 4  RS. Nagrade im je uručio predsednik AMSS Mirko Butulija i ujedno prvi čestitao.


„Ovo mi je četvrta međunarodna titula na kružnim auto trkama i s obzirom na to da imam devetnaest godina smatram to velikim uspehom i podstrekom za dalji napredak. U ovoj sezoni smo ceo tim i ja dosta radili i rezultati nisu izostali. S obzirom na to da imamo velike projekte pred sobom i prostora za dalji napredak nadam se da će podrška države, AMSS, kao i sponzora u godini pred nama biti mnogo veća i da će prepoznati naš potencijal kao i rezultate koji stoje iza nas.“– izjavio je Mladen Lalušić nakon proglašenja.

„Zvanično smo završili sezonu 2015. na najlepši mogući način primanjem priznanja za drugo mesto u CEZ-u. Ovo je sigurno za mene najveći rezultat do sada. Velika mi je čast što smo nagrađeni na takvoj svečanosti na kojoj je Jean Todt lično uručivao nagrade kao i mnogi drugi funkcioneri iz samog vrha evropskog auto sporta. Po meni to samo govori o veličini ove nagrade. Godina za nama je bila odlična prilika da se upoznam sa evropskim stazama i sistemom takmičenja i nadam se da ću i dogodine nastaviti uzlaznom evropskom putanjom. Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom zahvalim celom Lein timu bez koga ovaj rezultat ne bi bio moguć, kao i svim ljudima koji su mi pružali veliku podršku od samog početka.“ – istakao je Uroš Brkić.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video