Auto trke Kružne trke

Lalušić: Dopada mi se simbolika broja 17

Posle žestokog tempa koji su imali od početka 2015. godine, a posebno u poslednjih mesec dana, članovi Lein racing tima zaputiće se iz Austrije na zasluženi odmor, ali sa najboljim rezultatom sezone.

Dejana Bulatovića je sudar sprečio da tempo pretoči u dobar rezultat na trci 2. Mladen Lalušić je, uprkos kazni prolaska kroz boks koju je dobio zbog neodgovarajuće pozicije na startu, stigao do 17. pozicije.

„Ovo je definitvno moj najbolji rezultat. Kad pomislim da pre samo šest meseci nisam mogao da se odvojim od začelja kolone, ovo mi se čini kao san! Inače, 17 je moj broj na automobilu i moj srećan broj i sad sam kroz cilj prošao sedamnaesti. Dopada mi se ta simbolika“, podelio je sa nama svoj prvi utisak Lalušić.

„Na oba automobila smo radili celu noć i uspeli smo da rešimo problem pregrevanja, što se odrazilo na performanse koje ste videli u trci. Tim je preumoran, ali smo zaista veoma, veoma zadovoljni rezultatom“, kaže Mladen i dodaje „Žao mi je Deja, pokazao je da ima tempo da prođe kroz cilj među prvih deset, ali to je trkanje“.

Šef tima Miroslav Rastović je posle jučerašnjeg peha u trci 1 vratio osmeh na lice.

„Znao sam da možemo da rešimo problem i tako je i bilo. Sad nam je još jasnije koliko su kvalifikacije važne i još ćemo raditi da to poboljšamo. Tempo u trci je bio sjajan, ali udesi su sastavni deo trkanja, pogotovu kad ima ovoliko takmičara koliko ih je došlo u Austriju“, rekao je Rastović.

„Iskren da budem, jedva smo dočekali pauzu koja dolazi iako nam sad sledi rastavljanje automobila i potpuni remont. Najvažnije nam je da smo pokazali ovaj napredak i da nas sada svi gledaju kao ozbiljan tim. Čak su i ljudi iz Seat sporta pohvalili naš trud i postignuće. Ono što sada jesmo, želeli smo da budemo sledeće sezone, ali smo tu već sada“, dodao je on.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video