Laguna Seca u WSBK kalendaru za 2015

Mazda Raceway Laguna Seca je potvrdila datum na Svetskom superbajk šampionatu za sledeću godinu i navela da je jedna od 14 staza u 2015 WSKB kalendaru

Laguna Seca će nastaviti da bude domaćin američke trke svetskog superbajk šampionata u 2015.godini, nakon potvrđivanja datuma za sledeću sezonu.

Kalifornijska staza se vratila u WSBK raspored u 2013.godini, zamenivši Miller Motorsport Park i postala je jedini događaj za dvotočkaše na ovoj stazi, posle odluke MotoGP da odustane od svog mesta u kalendaru.

Pošto je najavila svoj kalendar za predstojeću godinu, Laguna Seca kaže da će se WSBK dogođaj opet održati u leto, od jula 17 do 19.

“Mi smo prezadovoljni sa rastom interesovanja “ rekao je Gill Campbell, generalni menadžer Mazde Raceway Laguna Seca. Sa nastavkom saradnje sa GEICO-om kao glavnim sponzorom, čini se jasnim da SAD moto industrija vidi ovo kao važan događaj kako bi doprli do svojih entuzijasta.

Zanimljivo je da privremeni 2014 WSBK raspored još uvek nije javno objavljen, iako Laguna Seca u najavi pominje da je jedna od 14 staza u rasporedu za sledeću godinu.

WSBK direktor Daniel Carrera nedavno je govorio o Dorninom obećanju da podigne profil World Superbikes šampionata na viši nivo vraćanjem na nova i tržišta u razvoju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video