Lada počinje WTCC sezonu sa dva Vesta

Lada će početi predstojeću WTCC sezonu sa dva Vesta namenjena Rob Huff-u, šampionu iz 2012. godine, i dvostrukom šampionu British Touring Car šampionata James Thompson-u.

Mikhail Kozlovskiy, treći vozač u timu, će biti uskraćen za prvu trku u sezoni koja se vozi sledeće nedelje, a debitovaće u novom automobilu u drugoj trci u Marrakech-u u aprilu.

Direktor tima, Victor Shapovalov, rekao je: „Imali smo vremensko ograničenje i nismo uspeli da završimo treći automobil na vreme, ali će biti spreman za Marrakech. Pravimo četiri automobila. tri za trkanje i jedan za testiranje. Mislim da će za nedelju ili dve sve biti završeno. Unapredićemo novog Vesta tokom godine. Nakon debitovanja Vesta na Magny-Cours-u, vozači su zadovoljni potencijalom koji ima. Sigurno je bolji i brži od Granta-e. Mislim da za dve ili tri trke, kad sezone krene, možemo da se borimo za mesto na podijumu.“

Lada je jedini tim koji u 2015. godini pravi totalno novi automobil.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video