Kvyat najbrži na kišnom sobodnom treningu

Daniil Kvyat završio je prvi dan slobodnih treninga na Suzuki na čelu liste takmičara. On je u kišnim uslovima napravio ozbiljnu kilometražu i deluje kao da je spreman da isti uspeh ponovi i na kvalifikacijama.

Kiša koja je vozače pratila tokom FP1 nije odustala ni tokom FP2, tako da su vozači imali vlažan dan. S vremenom 1.48:227 Red Bullov vozač nalazi se na čelu kolone, ispred Mercedesovih Nica Rosberga i Lewisa Hamiltona.

Uprkos lošim uslovima, većina vozača iskoristila je 90 minuta treninga da odveze što više kilometara, jer je Japan poznat po kiši. Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen bili su uporni u dokazivanju za četvrtu, petu i šestu poziciju.

Vozač koji je u svom Torro Rosso bolidu, tokom FP1 postavljao tempo, Carlos Sainz završio je dan na sedmom mestu, ispred klupskog kolege Maxa Verstapena. Felipe Nasr i Pastor Maldonado kompletiraju prvih deset vozača.

Fernando Alonso nije izašao na stazu, jer su se uslovi pogoršali dok je njegov McLaren Honda bolid osposobljen, a Valtteri Bottas nije ni izlazio na trening, jer u Williamsu predviđaju suv ostatak vikenda.

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video