Kvyat je fenomenalan vozač – Horner

Christian Horner je rekao da je bez imalo sumnje siguran da je doneo pravu odluku kada je rešio da Daniila Kvyata dovede u Red Bull 2015. godine.

Kada je Sebastian Vettel najavio da će napustiti tim, Red Bull je odmah najavio da će dovesti Kvyata na njegovo mesto, a ne nekog iskusnijeg vozača iz suparničke ekipe. Kvyat ima samo godinu dana iskustva u Formuli 1, u timu Toro Rosso, ali je Horner izjavio da su se na ovaj korak odlučili jer se prelazak Riciarda u Red Bull ove godine pokazao kao odličan potez.

„Način na koji se predstavio ove sezone je fenomenalan, bio je veoma brz.“ rekao je Horner. „Ono što nam je zaista dalo samopouzdanje za ulaganje u mlade vozače jeste Ricciardovo ponašanje tokom sezone. Zato smo i uzeli Kyata kog vrlo dobro znam. Bio je u Red Bull Junior timu, vozio je u mom GP3 timu, gde je i osvojio titulu. “

Horner kaže da su oba vozača svesna odgovornosti koju nosi borba za šampionsku titulu.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video