Kvyat ima potencijala da postane jedan od najboljih vozača u F1

Franc Tost očekuje da će Daniil Kvyat da sija sledeće sezone u Red Bullu zajedno sa svojim kolegom Danielom Ricciardom. Glavni čovek Toro Rosso ekipe, Franz Tost mislim da Daniil Kvyat ima potencijala da postane jedan od najboljih vozača u F1.

Kvyat je debitovao u F1 ove sezone, doveden je da zameni Ricciarda i on je u potpunosti ispunio očekivanja svojim performansama, uključujući i devetu poziciju na svom debiju u Australiji. Na kraju je mladi Rus završio sezonu sa 8 bodova. Učinio je dovoljno da obezbedi sebi mesto u ekipi kakva je Red Bull, a tamo ide kao zamena Vettelu.

„Daniil je odradio sjajan posao u svojoj debitantskoj sezoni i svima je pokazao koliko je brz. Sa pravom mnogi tvrde da ima potencijala da postane jedan od najboljih u F1,“ rekao je Tost za zvaničan sajt Toro Rosso ekipe. „Vrlo je motivisan da uči i da uspe, fokusiran je na konstantno unapređenje performansi tokom vožnje, ima neverovatan talenat. Poseduje izražen takmičarksi duh i to mu daje šansu da ide nešto brže.“

U međuvremenu, Tost je pohvalio i Jean-Eric Vergnea i rekao da je teška odluka bila otpuštanje Francuza. Toro Rosso ima dve novajlije u koje polaže nade, to su Max Verstappen i Carlos Sainz.

„Nije bilo lako pustiti Jean-Erica, on je jako talentovan vozač, ali zadatak našeg tima je da proivodimo mlade vozače u okviru Red Bull Junior programa,“ pojasnio je Tost. „Naš Francuz je imao više pehova nego što to zaslužuje i mogao je da završi peti u Monaku. Imao je i dobrih rezultata, kao što je šesto mesto u Singapuru.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video