Kvalifikacije u Vršcu prošle odlično

Ovog vikenda, na aerodromu u Vršcu vozi se prva trka otvorenog šampionata Srbije u kružnim trkama. Ono što raduje svakako je porast broja takmičara u klasama 125SP i 600 SS.

Vozači su tokom današnjeg dana vozili po jedan slobodan i dva kvalifikaciona treninga, a prvi su na stazu izašli vozači klase 600 Formula, nekadašnje klase Hepening. Peđa Isidorović provezao je najbrži krug s vremenom 1’04:112 i sutra će sasvim zasluženo krenuti s prve startne pozicije.

Pored Peđe, iz prvog startnog reda, ali s druge pozicije krenuće Milan Lovrić čiji je najbrži krug iznosio 1’05:085. S poslednjeg mesta u prvom startnom redu krenuće Strahinja Kovačević, dok je četvrta startna pozicija rezervisana za Bojana Nikolića. Ivan Milenković svoj najbolji krug vozio je tokom prvog kvalifikacionog treninga i sutra će startovati sa zaslužene pete pozicije.

Preostale pozicije na startu pripale su Stevanu Dimitrijeviću, Siniši Aćimoviću i Olegu Medenici. Vremena sa prvog i drugog kvalifikacionog treninga možete pogledati na sajtu.

Drugi su na stazu izašli vozači klase 1000 Formula, kojih je ujedno bilo najviše, a najbrži među njima bio je novajlija u klasi Miroslav Mika Stanojević koji je najbrži krug na svom potpuno serijskom Kawasakiju vozio s vremenom 1’03:615.

Branislav Jovanović s BMWom plasirao se na drugu startnu poziciju sa zaostatkom od 0,127 sekundi. Treća pozicija pripala je Draženku Tintoru koji je tokom današnjeg dana naizmenično vozio Hondu i BMW, ali je odluka za sutrašnju trku pala na Hondu.

Dejan Stojković Košturac krenuće sutra s četvrte startne pozicije, a peto mesto pripada Branislavu Popoviću. Dušan Đukić kreće sa šeste startne pozicije, a Radoslav Smiljković s pozicije sedam. Kompletna vremena prvog i drugog treninga možete pogledati na našem sajtu.

Najmlađi takmičari, u klasi 125SP treći su izašli na stazu. Zanimljivo je da će se sutra na startu pojaviti čak osam vozača. Najbrži među njima bio je Nikola Gajić, kome je bilo potrebno 1’16:972 za najbrži krug. Nikola Kišprdilov startovaće s druge startne pozicije, dok je treća pozicija u prvom startnom redu pripala Draganu Miškoviću.

Bata Popović krenuće sutra sa četvrte startne pozicije. Uroš Živković vozio je najbrži krug 1’23:588 što je bilo dovoljno za petu startnu poziciju. Aleksandar Voštinić kreće sa šeste startne pozicije, a Đorđe Mitić sa sedme.

Vitomira Petrovića celog su dana pratili problemi na motociklu, pa će sutra krenuti sa osme startne pozicije jer je usled kvara motora morao da propusti drugi kvalifikacioni trening. Kao i za ostale klase, na našem sajtu možete pronaći kvalifikaciona vremena s prvog i drugog treninga.

Poslednji su na stazu izašli vozači klasa 600 SSP i 1000 SST koji su kvalifikacije vozili zajedno, ali će sutrašnje trke startovati odvojeno.

U klasi 1000 SST najbrži je bio Miloš Milovanović koji je najbrži krug vozio s vremenom 1’00:619. Druga startna pozicija pripala je Nenadu Petroviću Šonetu koji se posle dugogodišnje pauze vraća na stazu. Prošlogodišnji šampion Goran Stojanović Mrsi krenuće sutra s treće startne pozicije.

Dejan Radulović krenuće sutra s četvrte startne pozicije, a Saša Dudaš s pete. Danilo Mladenović koji je usled problema s motorom propustio drugi kvalifikacioni trening, krenuće sutra sa šeste startne pozicije. Balša Zorić kreće sa sedme startne pozicije, a Vladimir Popović s osme.

U klasi 600SSP najbrži je bio Nenad Stojanović Cvrle s vremenom 1’02:047. Prošlogodišnji šampion klase Igor Arsić krenuće sutra s druge startne pozicije. A Dalibor Miletić, novajlija u klasi, takođe kreće iz prvog startnog reda, sa treće pozicije.

U ovoj klasi učešće su uzele i dve dame. Bolja među njima bila je Manca Katrašnik koja će sutra krenuti sa četvrte startne pozicije, dok će Vanja Lubura krenuti sa šeste. Đorđe Jovanović na startu će se naći među damama, na petoj startnoj poziciji. Kompletna vremena prvog i drugog kvalifikacionog treninga možete pronaći na sajtu.

Dan je prošao bez ozbiljnijih padova, uz gotovo idealne vremenske uslove.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video