Moto trke MotoGP

Kvalifikacije otkazane, Vinalesu pol pozicija

Kiša u pustinji je više nego retka stvar. Kiša u Kataru postaje sve češća pojava i to baš oko MotoGP trke. Odsjaj od reflektora stvara dodatni problem, pa je vidljivost na stazi katastrofalna.

Direkcija trke je baš iz ovog razloga odlučila da se današnje kvalifikacije neće voziti, te da će vozači startovati prema kombinovanim rezultatima sa prva tri slobodna treninga.

Maverick Vinales bio je ubedljiv, tako da na svojoj prvoj trci sa Yamahom startuje sa vodeće pozicije. Njegov nekadašnji motor – Suzuki, nalaziće se sutra na startu odmah do njega, a za njegovim upravljačem je Andrea Iannone koji je odvezao odličan treći trening. Poslednje mesto prvog startnog reda pripada Marcu Marquezu.

Iz drugog startnog reda kreću novajlija Johan Zarco, koji je ujedno i najbolje plasirani vozač privatne ekipe, Andrea Dovizioso na Ducatiju i Scott Redding.

Treći startni red pripada Pedrosi, Folgeru i Crutchlowu, a sa desete pozicije krenuće Valentino Rossi, ispred Petruccia i nekadašnjeg klupskog kolege Jorge Lorenza.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video