Moto trke Priče iz boksa

Kupovina motora Martinu Vugrinecu

Mlađani Martin Vugrinec započeo je svoju karijeru u Red Bull MotoGP Rookies Cupu padom u prvoj, i dvadesetim mestom u drugoj trci.

Porazgovarali smo sa skromnim Martinom, koji kaže da je jedan od glavnih uzroka njegovog problema na stazi to što nikada nije imao prilike da vozi motocikl Moto3 kategorije. U razgovoru smo saznali i da konkurenti uglavnom imaju motocikle na kojima treniraju.

Raspitali smo se o ceni jednog ovakvog motocikla, a od Martinovog tate Ivice saznali smo da se KTM koji dečaci voze u Red Bull MotoGP Rookies Cupu košta neverovatnih 50.000 € i da polovnih nema, te da se o nabavci ovog motora ni ne pomišlja.

Ivica kaže da je nabavka Moto3 Honde znatno jeftinija i da se u Španiji može nabaviti po ceni između 10 i 20.000 €. Međutim, Vugrineci zbog velikih troškova oko sezone u ovom prestižnom takmičenju, sebi kupovinu motora ne mogu priuštiti.

Baš iz tog razloga, ljudi dobre volje odlučili su da se okupe i Martinu doniraju novac, kako bi mu pomogli u njegovom putu ka uspehu. Otvoren je namenski račun, na koji ukoliko ste zainteresovani, možete uplatiti sredstva iz celog sveta. Podaci za uplatu su sledeći.

Zagrebačka banka d.d.
Moto klub Vugrinec Racing Team
Zagorska 7, 42 220 Novi Marof
OIB: 19913729699
Zastupnik Ivica Vugrinec
Br. računa: IBAN: HR0523600001102458533
SWIFT: ZABAHR2X

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video