Kubici prvo mesto

Nakon odličnog dobrog prvog dana relija za Kubicu, usledila je subota na kojoj je Valentino Rossi bio 7 sekundi bolji. Sedam sekundi je jutros mučilo Roberta Kubicu, ali je tu prednost uspeo da smanji i ostvari istorijsku pobedu na tradicionalnoj trci u Monzi kojom se zatvara sezona.

Valentino Rossi koji je u subotu ostvario povrat na prvo mesto, nije krio razočarenje nakon druge trke. „Pogrešili smo u setovanju auta“ – rekao je Doktor – „Imali smo mali grip i nije bilo jednostavno kao ranijih godina. Sve čestitke Kubici koji je bio bolji od nas.“

Usledio je Master Show, tradicionalna jedan na jedan trka, u kojoj je Rossi očekivao da može do pobede. Na kvalifikacijama su ostvarena sledeća vremena – Kubica 3.11.21, Rossi 3.11.70, Longhi 3.14.04 i Brivio 3.15.38. Usledile su polufinalne trke, gde su se međusobno takmičili Kubica protiv Brivia i Rossi protiv Longhia.

U finale su ušli Rossi i Kubica, a kao pobednik je izašao Kubica koji je tokom celog dana bio brži.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video