Kubica: Svako iskustvo se racuna

Kubica je imao snažan početak u Meksiku, ali je udario u bankinu i prevrnuo se na putu da preuzme vođstvo od Sebastien Ogier-a.

„Bio je mešovit reli za nas – sa greškom u El Chocolate i previše gumih defekata ali smo na drugim mestima pokazali brzinu“ rekao je Kubica. „Meksiko nije lak reli pa je tamo iskustvo veoma važno. Ove godine naučio sam kako da se borim u nekim situacijama“

Deo Kubicinog zadatka bio je da se navikne na Pirelli gume na koje je prešao ove godine. „Posle mešovitog asfalta u Monte Karlu i snega u Švedskoj, Meksiko je prvi reli sa šljunkovitom podlogom sa Pirelli-em“. „Moramo da se prilagodimo zato što gume funkcionišu na potpuno drugi način, sa drugačijim karakteristikama. Pokušali smo da popravimo balans i karakteristike automobila i videćemo u Argentini šta smo dobili. Sigurno ćemo biti bolji sa iskustvom“.
„Argentina je bila dobra premi meni u prošlosti – i prošle godine moja pozicija je bila dobra iako moja vožnja nije ali ove godine 95% rute je novo, tako da je ovo praktično nov reli. Moj plan je da steknem još iskustva, odvezem ceo reli i poboljšam ceo paket“ dodao je Kubica.

Video